Virslis fonat recept

Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (275 g) friss leveles tészta
- 6 db roppanós virsli
- 10 dkg mogyoróhagyma
- 20 dkg trappista sajt
Töltelék:
- 3 dl olaj
- 1 nagyobb kovászos uborka
- 2 evőkanál mustár
Kenéshez és szóráshoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 nagy csipet fekete só
Elkészítése:
A leveles tésztát kiterítjük, és a hozzá tartozó sütőpapíron hagyva dolgozunk vele. Hosszában elhelyezzük magunk előtt, és gondolatban három egyenlő részre osztjuk.
A középső részre sajtcsíkokat fektetünk, majd rárakjuk a virsliket, és újabb réteg sajtot teszünk a tetejére.
A mogyoróhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymakarikákat aranybarnára sütjük benne. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
A kovászos uborkát vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a sajtrétegen. Közéjük vékony mustárcsíkokat húzunk, majd a pirított hagymát is rászórjuk.
A tészta két szélét enyhén srégen, kb. 1,5 cm széles csíkokra bevagdossuk, majd felváltva, egymásra hajtva befedjük vele a tölteléket, fonatot formázva. A két végét alaposan összecsípjük, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A fonatot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejét megkenjük enyhén felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Szeletelés előtt néhány percig pihentetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »