Virslis fonat recept

Hozzávalók:
Alap:
- 1 csomag (275 g) friss leveles tészta
- 6 db roppanós virsli
- 10 dkg mogyoróhagyma
- 20 dkg trappista sajt
Töltelék:
- 3 dl olaj
- 1 nagyobb kovászos uborka
- 2 evőkanál mustár
Kenéshez és szóráshoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 nagy csipet fekete só
Elkészítése:
A leveles tésztát kiterítjük, és a hozzá tartozó sütőpapíron hagyva dolgozunk vele. Hosszában elhelyezzük magunk előtt, és gondolatban három egyenlő részre osztjuk.
A középső részre sajtcsíkokat fektetünk, majd rárakjuk a virsliket, és újabb réteg sajtot teszünk a tetejére.
A mogyoróhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymakarikákat aranybarnára sütjük benne. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
A kovászos uborkát vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a sajtrétegen. Közéjük vékony mustárcsíkokat húzunk, majd a pirított hagymát is rászórjuk.
A tészta két szélét enyhén srégen, kb. 1,5 cm széles csíkokra bevagdossuk, majd felváltva, egymásra hajtva befedjük vele a tölteléket, fonatot formázva. A két végét alaposan összecsípjük, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A fonatot sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejét megkenjük enyhén felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és fekete sóval.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Szeletelés előtt néhány percig pihentetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »