Rózsa briós recept

Hozzávalók 8 darabhoz:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 a kenéshez
- csipet só
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük és utána a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta akkor lisztezett deszkán átgyúrjuk és kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Egy kevés margarint megolvasztunk, és a korongok egyik oldalát megkenjük vele. Margarinos felükkel kifelé elkezdjük összerakni a rózsát. 8 sziromból lesz egy szép rózsánk. Egy muffin sütő minden második mélyedését kikenünk margarinnal és belesorakoztatjuk a briósokat. Hagyjuk kb fél órát kelni, majd megkenjük őket a tojás sárgájával és megszórjuk kristálycukorral. A sütőt ne melegítsük elő, hanem akkor gyújtsuk be, mikor betesszük a briósokat így még kelnek majd. 180 fokon süssük aranybarnára őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »