Lekváros bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 7,5 dkg olvasztott margarin
Töltelékhez:
- 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz
Elkészítés:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

