Lekváros bukta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • kb 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez:

  • 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz

Elkészítés:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk.

Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.