Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg olvasztott margarin
- sütésálló lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. Ezután a hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 45 percet kelesztjük. Azután kinyújtjuk fél centisre, kb 10×10-es négyzetekre daraboljuk. Egy-egy kanál lekvárt teszünk rá, és feltekerjük. 180 fokon sütöm, míg szép színe lesz. Közben vajjal még megkenegettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »