Lekváros bukta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg olvasztott margarin
- sütésálló lekvár
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. Ezután a hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 45 percet kelesztjük. Azután kinyújtjuk fél centisre, kb 10×10-es négyzetekre daraboljuk. Egy-egy kanál lekvárt teszünk rá, és feltekerjük. 180 fokon sütöm, míg szép színe lesz. Közben vajjal még megkenegettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »