Kelt hájas recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg hártyázott, átdarált sertésháj
- 65 dkg liszt
- 2 tk só
- 2,5-3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- szilva- vagy baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!
A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle.
Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.