Kelt hájas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg hártyázott, átdarált sertésháj
  • 65 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 2,5-3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • szilva- vagy baracklekvár
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd belemorzsoljuk a hájat.

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A tojással, valamint annyi tejjel, hogy könnyen tudjunk gyúrni, tésztát készítünk. Túl lágy se legyen!

A tésztát langyos helyen megkelesztjük, majd kb. fél centi vastagságúra kisodorjuk, és négyszögeket vagy téglalapokat vágunk belőle.

Közepükre lekvárt rakunk, és sarkosan vagy simán félbehajtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 200 °c-on aranyszínűre sütjük, majd megforgatjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorban.