Kakaós csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 0,5 kocka élesztő
- 2-3 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 3-4 ek kakaópor
Elkészítése:
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A szoba hőmérsékletű margarint a kakaóporral és a porcukorral simára és habosra keverjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tetejét a krémmel. Deltekerjük, felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ezután forró sütőben (180 fok) szép világosra sütjük.
Ha kisült, hagyjuk kissé hűlni, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
A kakaós csiga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 20 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

