Egy tésztából több süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 65dkg liszt, a nyújtáshoz kb 10dkg
- két evőkanál cukor
- egy teáskanál só
- kettő csomag szárított élesztő
- öt evőkanál étolaj
- kettő
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája(kenéshez) - négy dl langyos víz
- kakaó
- kókusz
- csokoládé
Elkészítése:
A tésztához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, liszt, cukor, só, élesztő. Utána hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy könnyen dolgozhassunk vele. Öt percig pihentetjük. Addig a kakaót összekeverjük a cukorral, a tojásfehérjéket egy csipet sóval és négy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük óvatosan a kókusz reszeléket. A csoki lehet táblás töltött vagy bármilyen. Én meggyes krémmel töltöttet használtam. Két kockánként eltördeltem. A pihentetés után a tésztát háromfelé osztjuk. A csigához négyszögűre nyújtjuk a tésztát, ha kész egy kis étolajjal megkenjük, egyenletesen elszórjuk a kakaót. Utána feltekerjük, mint a kalácsot, de egy kicsit szorosabban, és késsel hüvelykujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, de ne sűrűn, mert még pihentetjük és sütés közben is még dagadni fognak. Tízperc pihentetés után megkenjük a tetejét a tojássárgával előmelegített sütőben tizenöt percig sütjük közepes lángon. A csokishoz kör alakúra nyújtunk,8 cikkre vágjuk a kört, mint a pizzaszelet. A csokit a széles végébe rakjuk, majd feltekerjük, mint a kiflit. Ezt is tíz percig pihentetjük, majd megkenjük a tojással és sütőbe tesszük tizenöt percre. A rúdhoz tíz cm szélesre harminc cm hosszúra nyújtjuk, a szélétől két cm-re ráhalmozzuk a kókuszt, majd ráhajtjuk, a tésztát szélét összenyomjuk, lehet fonni, csigává tekerni, vagy egyenesen hagyni. Tíz perc pihenő, megkenjük sütőbe tesszük tizenöt percig. Ha kisültek porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom a gyerekeim és a barátaik szerint!
Sztori: Amikor először készítettem el, mire az utolsó adag kisült már el is fogyott az első két tepsivel. Meg sem várták, hogy kihűljön. Kénytelen voltam újabb adagot csinálni, mert vendégeket vártunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

