Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, liszt, cukor, só, élesztő. Utána hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy könnyen dolgozhassunk vele. Öt percig pihentetjük. Addig a kakaót összekeverjük a cukorral, a tojásfehérjéket egy csipet sóval és négy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük óvatosan a kókusz reszeléket. A csoki lehet táblás töltött vagy bármilyen. Én meggyes krémmel töltöttet használtam. Két kockánként eltördeltem. A pihentetés után a tésztát háromfelé osztjuk. A csigához négyszögűre nyújtjuk a tésztát, ha kész egy kis étolajjal megkenjük, egyenletesen elszórjuk a kakaót. Utána feltekerjük, mint a kalácsot, de egy kicsit szorosabban, és késsel hüvelykujjnyi szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, de ne sűrűn, mert még pihentetjük és sütés közben is még dagadni fognak. Tízperc pihentetés után megkenjük a tetejét a tojássárgával előmelegített sütőben tizenöt percig sütjük közepes lángon. A csokishoz kör alakúra nyújtunk,8 cikkre vágjuk a kört, mint a pizzaszelet. A csokit a széles végébe rakjuk, majd feltekerjük, mint a kiflit. Ezt is tíz percig pihentetjük, majd megkenjük a tojással és sütőbe tesszük tizenöt percre. A rúdhoz tíz cm szélesre harminc cm hosszúra nyújtjuk, a szélétől két cm-re ráhalmozzuk a kókuszt, majd ráhajtjuk, a tésztát szélét összenyomjuk, lehet fonni, csigává tekerni, vagy egyenesen hagyni. Tíz perc pihenő, megkenjük sütőbe tesszük tizenöt percig. Ha kisültek porcukorral megszórva tálaljuk. Nagyon finom a gyerekeim és a barátaik szerint!
Sztori: Amikor először készítettem el, mire az utolsó adag kisült már el is fogyott az első két tepsivel. Meg sem várták, hogy kihűljön. Kénytelen voltam újabb adagot csinálni, mert vendégeket vártunk.