Diós búrkifli recept

Elkészítése:
Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz.
Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habhoz óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával.
A tésztacsíkok közepére ráhelyezzük a diós habot, és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk, és patkó alakúra hajtjuk.
Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a búrkifliket, és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem.)
Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és máris fogyaszthatjuk.
A diós búrkifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 30 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »