Diós búrkifli recept

Elkészítése:
Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz.
Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habhoz óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával.
A tésztacsíkok közepére ráhelyezzük a diós habot, és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk, és patkó alakúra hajtjuk.
Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a búrkifliket, és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem.)
Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és máris fogyaszthatjuk.
A diós búrkifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 30 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »