Diós búrkifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós búrkifli

Hozzávalók:

  • 2 cs (500 g-os) fagyasztott bolti leveles tészta
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje

Tetejére:

  • 2 tojássárgája
  • kb. 5 dkg darált dió

Szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz.

Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A kemény cukros habhoz óvatosan hozzákeverjük a darált diót.

A kinyújtott tésztát 4 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiknek az egyik szélét megkenjük tojássárgájával.

A tésztacsíkok közepére ráhelyezzük a diós habot, és feltekerjük kifli alakúra. (Alul maradjon a “ragasztott” széle). Mindegyik kiflit félbe vágjuk, és patkó alakúra hajtjuk.

Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymás mellé a búrkifliket, és mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk darált dióval. Világos aranybarnára megsütjük. (Én kb. 20 percig sütöttem.)

Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral, és máris fogyaszthatjuk.