Csokis-narancsos kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
16 darabhoz:
- 50 dkg finomliszt (nálam fehér tönköly)
- 6 dkg barna nádcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1 a kenéshez
- 4 dkg vaj a tésztához
- 2,5 dl (házi) tej
- 3 dkg friss élesztő
- 3 dkg kandírozott narancshéj, vagy egy narancs reszelt héja
- 2 ek rum
- 5 dkg jó minőségű csokoládé (én 74% kakaótartalmú étcsokit használtam)
- 2 dkg vaj a kenéshez
- 10 dkg narancslekvár (én házi lekvárt használtam, amibe egy kicsi grapefruit is került)
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd a felét egy kis tálkába tesszük, elkeverünk benne egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a maradék tejet és cukrot, a tojások sárgáját, rumot, és a felfutott élesztővel együtt lágy tésztát keverünk. Először csak fakanállal, majd mikor a tészta összeállt, kézzel dolgozzuk ki. Beletesszük az apróra vágott kandírozott narancshéjat, vagy reszelt héjat, és a langyos, olvasztott vajat is hozzádolgozzuk.
Mikor a tészta fényes és hólyagokat vet, a tetejét kevés liszttel megszórjuk, és egy tiszta ruhával letakarva, langyos helyen kb. 25-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, és egy kissé átdolgozzuk a tésztát. Óvatosan, hogy ne tegyük tönkre, átgyúrjuk. Sodrófával fél centi vastag kör alakká nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát megkenjük langyos, olvasztott vajjal. Meghintjük reszelt csokoládéval, majd egy éles késsel óvatosan, 16 cikkre vágjuk. Mindegyik szelet szélesebb végére teszünk egy bő teáskanál narancslekvárt, és innen indulva a kör közepe felé feltekerjük egyenként őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és hagyjuk 10 percig kelni. Sütés előtt lekenjük a kifliket tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt gyönyörű, aranybarnára sütjük.
Miután megsültek, rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A csokis-narancsos kiflik kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »