Csavart briós recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle és még 10 percig kelesztem.
A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat ,olajjal megkenem a lapokat mák, vagy dió tölteléket kenek rá. A másik lapot ráhelyezem a töltelékre ,majd derelye vágóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig, attól függ hány csík lesz a tésztában, hogy milyen vékonyak a csíkok. kb 1-2 centit a végénél elhagyok.
Kicsit megemelem a tésztát, hogy a csíkok elváljanak egymástól, majd megfogom a két végét a tésztának és ellentétes irányban elkezdem sodorni, és az így kapott “hengert” brióssá formázom. Kb fél óráig kelesztem, majd megkenem felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütöm.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »