Csavart briós recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle és még 10 percig kelesztem.
A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat ,olajjal megkenem a lapokat mák, vagy dió tölteléket kenek rá. A másik lapot ráhelyezem a töltelékre ,majd derelye vágóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig, attól függ hány csík lesz a tésztában, hogy milyen vékonyak a csíkok. kb 1-2 centit a végénél elhagyok.
Kicsit megemelem a tésztát, hogy a csíkok elváljanak egymástól, majd megfogom a két végét a tésztának és ellentétes irányban elkezdem sodorni, és az így kapott “hengert” brióssá formázom. Kb fél óráig kelesztem, majd megkenem felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »