Csavart briós recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítek és duplájára kelesztem. Amikor megkelt 12 darab egyforma kis gombócot készítek belőle és még 10 percig kelesztem.
A kelesztés után egyenként téglalap alakúra kinyújtom a tésztákat ,olajjal megkenem a lapokat mák, vagy dió tölteléket kenek rá. A másik lapot ráhelyezem a töltelékre ,majd derelye vágóval hosszában vékony csíkokat húzok, de nem egészen a tészta végéig, attól függ hány csík lesz a tésztában, hogy milyen vékonyak a csíkok. kb 1-2 centit a végénél elhagyok.

Kicsit megemelem a tésztát, hogy a csíkok elváljanak egymástól, majd megfogom a két végét a tésztának és ellentétes irányban elkezdem sodorni, és az így kapott “hengert” brióssá formázom. Kb fél óráig kelesztem, majd megkenem felvert tojással és 180 fokon szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

