Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalmasajtos bukta recept

Birsalmasajtos bukta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 3 dl langyos tej
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek cukor
    • 65 dkg liszt
    • 25 dkg birsalmasajt
    • porcukor

    Elkészítése:

    A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral. Ha ez kész akkor hozzáadjuk a liszthez a maradék cukorral,a tojással, 4 dkg olvasztott margarinnal és csipetnyi sóval. Addig gyúrjuk, míg közepesen lágy tésztát nem kapunk, ha túl lágy,akkor adunk még hozzá kevés lisztet.

    A tésztát lisztezett deszkán,konyharuhával lefedve kb 30 percig pihentetjük,kelesztjük.

    Ha már megkelt kb 3 mm vékonyra kinyújtjuk kocka alakúra, amit 10*10-es kisebb kockákra felvágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket.

    Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket közel egymáshoz, így sütés közben csak fölfelé fognak növekedni. Olvasztott margarinnal bőven megkenjük a buktákat és még 10 percig kelesztjük.

    Előmelegített sütőben, kb 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    Durvára vágott,tört diót is tehetünk a birsalmasajthoz, még finomabb lesz tőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá