Birsalmasajtos bukta recept

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 3 dl langyos tej
- 2 ek tejföl
- 2 ek cukor
- 65 dkg liszt
- 25 dkg birsalmasajt
- porcukor
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral. Ha ez kész akkor hozzáadjuk a liszthez a maradék cukorral,a tojással, 4 dkg olvasztott margarinnal és csipetnyi sóval. Addig gyúrjuk, míg közepesen lágy tésztát nem kapunk, ha túl lágy,akkor adunk még hozzá kevés lisztet.
A tésztát lisztezett deszkán,konyharuhával lefedve kb 30 percig pihentetjük,kelesztjük.
Ha már megkelt kb 3 mm vékonyra kinyújtjuk kocka alakúra, amit 10*10-es kisebb kockákra felvágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket közel egymáshoz, így sütés közben csak fölfelé fognak növekedni. Olvasztott margarinnal bőven megkenjük a buktákat és még 10 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben, kb 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Durvára vágott,tört diót is tehetünk a birsalmasajthoz, még finomabb lesz tőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »