Birsalmasajtos bukta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek cukor
  • 65 dkg liszt
  • 25 dkg birsalmasajt
  • porcukor

Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 ek cukorral. Ha ez kész akkor hozzáadjuk a liszthez a maradék cukorral,a tojással, 4 dkg olvasztott margarinnal és csipetnyi sóval. Addig gyúrjuk, míg közepesen lágy tésztát nem kapunk, ha túl lágy,akkor adunk még hozzá kevés lisztet.

A tésztát lisztezett deszkán,konyharuhával lefedve kb 30 percig pihentetjük,kelesztjük.

Ha már megkelt kb 3 mm vékonyra kinyújtjuk kocka alakúra, amit 10*10-es kisebb kockákra felvágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket.

Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk őket közel egymáshoz, így sütés közben csak fölfelé fognak növekedni. Olvasztott margarinnal bőven megkenjük a buktákat és még 10 percig kelesztjük.

Előmelegített sütőben, kb 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Durvára vágott,tört diót is tehetünk a birsalmasajthoz, még finomabb lesz tőle.