Paraszttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 marék cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg szilvalekvár
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a tojássárgáját, a tejfölt és a langyos vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől.
Meglisztezzük a tetejét, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ekkor újra átgyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kizsírozott, lisztezett gáztepsibe tesszük.
Megkenjük szilvalekvárral, végezetül rászórjuk a cukros darált mákot. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd háromszögekre (torta szeletre) vágjuk, és egy kerek tányéron torta formára kirakjuk. Ezzel elkészült a paraszttorta.
Tipp:
Én saját készítésű szilvalekvárral készítem, mert az íze varázslatos!
A paraszttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »