Paraszttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 marék cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tejföl
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 20 dkg szilvalekvár
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a tojássárgáját, a tejfölt és a langyos vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől.
Meglisztezzük a tetejét, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ekkor újra átgyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kizsírozott, lisztezett gáztepsibe tesszük.
Megkenjük szilvalekvárral, végezetül rászórjuk a cukros darált mákot. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd háromszögekre (torta szeletre) vágjuk, és egy kerek tányéron torta formára kirakjuk. Ezzel elkészült a paraszttorta.
Tipp:
Én saját készítésű szilvalekvárral készítem, mert az íze varázslatos!
A paraszttorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »