Paraszttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 marék cukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a tojássárgáját, a tejfölt és a langyos vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől.

Meglisztezzük a tetejét, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ekkor újra átgyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kizsírozott, lisztezett gáztepsibe tesszük.

Megkenjük szilvalekvárral, végezetül rászórjuk a cukros darált mákot. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Kicsit hagyjuk hűlni, majd háromszögekre (torta szeletre) vágjuk, és egy kerek tányéron torta formára kirakjuk. Ezzel elkészült a paraszttorta.

Tipp:

Én saját készítésű szilvalekvárral készítem, mert az íze varázslatos!