Omlós meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához :
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl (175 g)
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 1,2 kg meggy
- 3 tasak vanília ízű pudingpor (főzős)
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kevés vízzel és ízlés szerinti cukorral feltesszük főni.
Amikor szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tészta ne legyen kemény! Hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd két részre osztjuk, és 2 cipót formázunk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)
Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ráborítjuk a meggyes masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Az omlós meggyes pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 12 g