Olcsó pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1 kis tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg margarin
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott tejfölben. A lisztet, tojást, sót, a margarint morzsoljuk össze, és adjuk hozzá a futtatott élesztőt.
Ha nem elég lágy a tészta, szoktam hozzá önteni egy kis tejet. Ha összegyúrtuk, takarjuk le, és hagyjuk kelni! Én a radiátorra szoktam tenni, úgy hamarabb kész vagyok vele.
Ha megkelt, szaggassuk ki, és mehet a tepsibe.
Ha van otthon császárszalonna, vagy egy kis parasztkolbász, szoktam rászelni, és úgy teszem rá a sajtot. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »