Nutellás kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz
- 1 citromhéj reszelve
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- nutella
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, beleszórjuk a reszelt citromhéjat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
A maradék tésztába belekeverjük a kevés vízzel kikevert kakaót.
A világos massza tetejére kis kanállal nutellát teszünk össze-vissza, majd a kakaós masszát rácsurgatjuk.
Egy kanállal bele-bele szurkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
Kb. 50 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »