Nutellás kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 dl víz
- 1 citromhéj reszelve
- 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
- nutella
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, beleszórjuk a reszelt citromhéjat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük. A tészta 2/3 részét beleöntjük.
A maradék tésztába belekeverjük a kevés vízzel kikevert kakaót.
A világos massza tetejére kis kanállal nutellát teszünk össze-vissza, majd a kakaós masszát rácsurgatjuk.
Egy kanállal bele-bele szurkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
Kb. 50 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »