Napraforgó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg joghurt
- 3 ek olaj
- 1,5 tk só
- 1 ek cukor
- kb 2 dl víz
- 2 dkg élesztő
- szezámmag vagy mák
Töltelékhez:
- sonka
- tejföl
- mustár
- só,bors
- reszelt sajt,hagyma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, ami majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy zsírozunk és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tesibe. A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra és a töltelékes tésztára fektetjük. Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizza vágóval csíkokra szeljük fel és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással. Esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el. Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindenki azzal töltse amit szeret a család. Nagyon finom és mutatós étel.
Hasonló receptek: Limara péksége
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »