Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Napraforgó recept

Napraforgó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg joghurt
    • 3 ek olaj
    • 1,5 tk só
    • 1 ek cukor
    • kb 2 dl víz
    • 2 dkg élesztő
    • szezámmag vagy mák

    Töltelékhez:

    • sonka
    • tejföl
    • mustár
    • só,bors
    • reszelt sajt,hagyma

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, ami majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy zsírozunk és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tesibe. A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra és a töltelékes tésztára fektetjük. Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizza vágóval csíkokra szeljük fel és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással. Esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.  Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Mindenki azzal töltse amit szeret a család. Nagyon finom és mutatós étel.

     

    Hasonló receptek: Limara péksége

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá