Napraforgó recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg joghurt
- 3 ek olaj
- 1,5 tk só
- 1 ek cukor
- kb 2 dl víz
- 2 dkg élesztő
- szezámmag vagy mák
Töltelékhez:
- sonka
- tejföl
- mustár
- só,bors
- reszelt sajt,hagyma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, ami majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy zsírozunk és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tesibe. A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra és a töltelékes tésztára fektetjük. Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizza vágóval csíkokra szeljük fel és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással. Esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el. Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindenki azzal töltse amit szeret a család. Nagyon finom és mutatós étel.
Hasonló receptek: Limara péksége
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.