A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, ami majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy zsírozunk és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tesibe. A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra és a töltelékes tésztára fektetjük. Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizza vágóval csíkokra szeljük fel és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással. Esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el. Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
Mindenki azzal töltse amit szeret a család. Nagyon finom és mutatós étel.