Napraforgó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg joghurt
  • 3 ek olaj
  • 1,5 tk só
  • 1 ek cukor
  • kb 2 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • szezámmag vagy mák

Töltelékhez:

  • sonka
  • tejföl
  • mustár
  • só,bors
  • reszelt sajt,hagyma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, egy tojás kivételével, ami majd a kenéshez kell. Egy lefedett helyen a tésztát duplájára kelesztjük. Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és négy egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit kiolajozunk vagy zsírozunk és az egyik lapot, amit kör alakúra nyújtunk ki, belefektetjük a tesibe. A töltelékhez a hozzávalókat feldaraboljuk, hozzáadjuk a mustárt vagy a tejfölt és ízlés szerint fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megkenjük a tésztát. A maradék tésztákból még egyet kinyújtunk kör alakúra és a töltelékes tésztára fektetjük. Egy lisztezett pohárral, vigyázva, hogy a tésztát ne szakítsuk ki, a közepét óvatosan megnyomjuk. A tésztát késsel vagy pizza vágóval csíkokra szeljük fel és mindegyik ágát kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy tojással. Esetleg megszórhatjuk reszelt sajttal is. A maradék tésztát ugyanígy készítjük el.  Magas hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp:

Mindenki azzal töltse amit szeret a család. Nagyon finom és mutatós étel.

 

Hasonló receptek: Limara péksége