Nagyanyó csokigombóca recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 l víz
- 40 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- rumaroma
- kevés sütőpor
- olaj a sütéshez
- kakaópor, porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Fél liter vizet felforralunk.Amikor lobogva forr,beleöntjük a lisztet,levesszük a tűzről és fakanállal nagyon gyorsan összekeverjük. A forró tésztához öntjük a villával felvert tojásokat,amibe belekevertük a rumaromát és a sütőport.Simára keverjük.Ha kihűlt,bő,forró olajba 2 evőkanál segítségével kis gömböket rakunk.Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba,mert sülés közben megnőnek.Rózsaszínűre sütjük őket.Lyukacsos kanállal kiszedjük az olajból és porcukorral elkevert kakaóporban megforgatjuk a gömböcskéket.Melegen fogyasztva a legfinomabb!Egy tartalmas leves után kitűnő kísérő.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »