Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nagyanyó csokigombóca recept

Nagyanyó csokigombóca
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 l víz
    • 40 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • rumaroma
    • kevés sütőpor
    • olaj a sütéshez
    • kakaópor, porcukor  ízlés szerint

    Elkészítése:
    Fél liter vizet felforralunk.Amikor lobogva forr,beleöntjük a lisztet,levesszük a tűzről és fakanállal nagyon gyorsan összekeverjük. A forró tésztához öntjük a villával felvert tojásokat,amibe belekevertük a rumaromát és a sütőport.Simára keverjük.Ha kihűlt,bő,forró olajba 2 evőkanál segítségével kis gömböket rakunk.Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba,mert sülés közben megnőnek.Rózsaszínűre sütjük őket.Lyukacsos kanállal kiszedjük az olajból és porcukorral elkevert kakaóporban megforgatjuk a gömböcskéket.Melegen fogyasztva a legfinomabb!Egy tartalmas leves után kitűnő kísérő.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá