Mogyorókrémes labdabukta torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Továbbá:
- Mogyorókrém tölteni (Nutella)
- 1 ek olvasztott margarin lekenni
- 2 ek tej átgőzölni
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy nagyobb méretű fánk szaggatóval korongokat szaggatunk.
Minden tészta közepére teszünk egy kevés mogyorókrémet.
Ezután a korongot a tenyerünkbe fogjuk.
Egy helyen összecsípjük, majd félkörben végig összenyomkodjuk.
Végül a két csücskét összehúzzuk. Így dupla rétegben lesz lezárva a bukta alja.
Egy szív alakú tortaformát vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk egy kevés liszttel.
Picit szellősebben belerakjuk a buktákat. Letakarva további 25-30 percet kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük.
A bukták tetejét lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 23 perc alatt megsütjük.
Amint kivesszük a sütőből, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk pár percet átgőzölni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
box style=”info”]Sokat gondolkodtam, hogy idén milyen finomságot készítsek anyák napja alkalmából. Arra jutottam, hogy azt csinálom, ami a legközelebb áll a szívemhez, valamilyen kelt tésztás, édes fogást. Apró buktákat, amiket mogyorókrémmel töltök meg és alkalomhoz illően szív alakú torta formában sütöm.
Nem túl nagy torta, ha nevezhetem annak, épp csak 16 bukta fért bele. A lehulló maradék tésztát újra összedolgoztam, hagytam kicsit kelni és az így kapott buktákat muffin papírban sütöttem meg.
További fázisfotók a formázásról megtekinthetők a blogon.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »