Mogyorókrémes csillagkalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd belerakjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, majd belerakjuk a puha vajat, vaníliás cukrot, tojássárgáját és a csipet sót. Végül a felfutatott élesztőt.
Addig dagasztjuk a tésztát, amíg rugalmas nem lesz. Letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amint megkelt a tészta, 4 cipóra osztjuk, amiket egyenként kör alakúra nyújtunk.
Az első lapot rárakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy egy tortaforma aljára. Ezt lekenjük mogyorókrémmel és így folytatjuk, míg az utolsó laphoz nem érünk, aminek a tetejét már ne kenjük le.
A lapok tetejére egy pohár peremével kört nyomunk, hogy ott maradjon a nyoma, majd egy éles késsel a kialakított körtől kezdve 16 egyenlő cikkre vágjuk tésztákat ügyelve, hogy ne vágjuk a körtől beljenn, majd a cikkeket egymással ellentétés irányban megcsavarjuk.
A tetejére a cukrot, tojássárgáját és tejet összekeverjük, majd lekenjük vele a tésztánkat.
Hagyjuk még pihenni 10 percig ez alatt az idő alatt a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Pihentetés után tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára kb 30 perc alatt.