Mini cipók recept

Hozzávalók:
- 60 dkg kenyérliszt (BL80)
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 csapott ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 ml napraforgó olaj
- 3 ek joghurt
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadunk 1 tojást, az olajat, a sót, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedogozzuk, majd kb 15 percig dagasztjuk. A tésztának lágynak kell lennie, de nem ragadósnak!
A kész tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 9 részre osztjuk, egyenként cipókat formázunk belőlük. A kis cipókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, bevagdossuk, majd felvert tojással lekenjük.
A sütőt 190 fokra, hőlégkeverésre állítjuk és azonnal betoljuk a cipókat a sütőbe. Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A mini cipók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »