Mini cipók recept
Hozzávalók:
- 60 dkg kenyérliszt (BL80)
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 csapott ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 ml napraforgó olaj
- 3 ek joghurt
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadunk 1 tojást, az olajat, a sót, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedogozzuk, majd kb 15 percig dagasztjuk. A tésztának lágynak kell lennie, de nem ragadósnak!
A kész tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 9 részre osztjuk, egyenként cipókat formázunk belőlük. A kis cipókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, bevagdossuk, majd felvert tojással lekenjük.
A sütőt 190 fokra, hőlégkeverésre állítjuk és azonnal betoljuk a cipókat a sütőbe. Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A mini cipók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

