Mini cipók recept
Hozzávalók:
- 60 dkg kenyérliszt (BL80)
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 csapott ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 ml napraforgó olaj
- 3 ek joghurt
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadunk 1 tojást, az olajat, a sót, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedogozzuk, majd kb 15 percig dagasztjuk. A tésztának lágynak kell lennie, de nem ragadósnak!
A kész tésztát duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 9 részre osztjuk, egyenként cipókat formázunk belőlük. A kis cipókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, bevagdossuk, majd felvert tojással lekenjük.
A sütőt 190 fokra, hőlégkeverésre állítjuk és azonnal betoljuk a cipókat a sütőbe. Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A mini cipók kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 44 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

