Mini cipók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
9 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg kenyérliszt (BL80)
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 csapott ek cukor
  • 2 tojás
  • 50 ml napraforgó olaj
  • 3 ek joghurt
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és kb 15 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadunk 1 tojást, az olajat, a sót, a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedogozzuk, majd kb 15 percig dagasztjuk. A tésztának lágynak kell lennie, de nem ragadósnak!

A kész tésztát duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 9 részre osztjuk, egyenként cipókat formázunk belőlük. A kis cipókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, bevagdossuk, majd felvert tojással lekenjük.

A sütőt 190 fokra, hőlégkeverésre állítjuk és azonnal betoljuk a cipókat a sütőbe. Kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.