Mikulás kenyér recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze 2 csésze lisztet, a cukorral, élesztővel és sóval. Egy kis fazékban melegítsd fel a tejet, a vizet és a vajat. Keverd össze a lisztes és a tejes keveréket. Keverd fel a tojásokat és add hozzá a maradék lisztet. Keverd össze úgy, hogy egy kemény tésztát kapj.
Most minden keveréket gyúrj össze úgy, hogy a végén egy rugalmas tésztát kapj. Egy olajozott tálban forgasd meg a tésztát, majd fedd le valamivel és hagyd pihenni kb 1 órát. Ezalatt kétszeresére kell dagadnia.
Tedd a tésztát egy enyhén lisztes felületre és oszd két részre. Az egyik legyen picit nagyobb.
A nagyobb részből formázz egy hosszúkás háromszöget lekerekített sarkakkal. Ez lesz a Mikulás feje és a sapkája. Oszd ketté a kisebb részt. Nyújtsd ki a tésztát nagyjából félkör formára, és a kép szerint vagdosd fel és kicsit csavard meg, kuszáld össze a Mikulás szakállát, majd tedd a Mikulás fej aljára szintén a kép szerint. Felvert tojással megkend meg.
Légkeveréses, előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig süsd.
Tipp:
Sütés közben figyeljünk rá, nehogy megégjen!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »

