Mazsolás túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy csipet só
- 25 dkg túró
- 6-7 dkg búzadara
- mazsola
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük a tojásokat egyenként hozzá adjuk. Hozzá keverjük a sót és a túrót.Belerakjuk a búzadarát és a mazsolát, jól elkeverjük. Sós vizet forralunk és a gombócokat kanállal bele tesszük. Ha feljön a tetejére vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


