Mazsolás túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy csipet só
- 25 dkg túró
- 6-7 dkg búzadara
- mazsola
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük a tojásokat egyenként hozzá adjuk. Hozzá keverjük a sót és a túrót.Belerakjuk a búzadarát és a mazsolát, jól elkeverjük. Sós vizet forralunk és a gombócokat kanállal bele tesszük. Ha feljön a tetejére vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »