Mazsolás-narancsos kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancslé, tojások, az olvasztott margarin, majd a felfuttatott élesztő. Jól összedolgozzuk. A vége felé a mazsolát is belegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, három részre osztjuk. Egyenként vékony rudakká sodorjuk, majd hármas fonással összefonjuk, s betesszük a sütőpapírral bélelt formába.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még 30 percig kelesztjük, majd mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt 170 fokon készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
Amikor kihűl, deszkára borítjuk, meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastagon felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »