Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás-narancsos kalács recept

Mazsolás-narancsos kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 30 dkg finomliszt
    • 30 dkg rétesliszt
    • 1 mk só
    • 1 narancs héja
    • 2 dl narancslé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg olvasztott margarin
    • 10 dkg mazsola

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.

    A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancslé, tojások, az olvasztott margarin, majd a felfuttatott élesztő. Jól összedolgozzuk. A vége felé a mazsolát is belegyúrjuk.

    Letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

    Ezután a tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, három részre osztjuk. Egyenként vékony rudakká sodorjuk, majd hármas fonással összefonjuk, s betesszük a sütőpapírral bélelt formába.

    A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még 30 percig kelesztjük, majd mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt 170 fokon készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)

    Amikor kihűl, deszkára borítjuk, meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastagon felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá