Mazsolás-narancsos kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy nagy tálba tesszük. Belekerül a só, a narancs héja, narancslé, tojások, az olvasztott margarin, majd a felfuttatott élesztő. Jól összedolgozzuk. A vége felé a mazsolát is belegyúrjuk.
Letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, három részre osztjuk. Egyenként vékony rudakká sodorjuk, majd hármas fonással összefonjuk, s betesszük a sütőpapírral bélelt formába.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, és még 30 percig kelesztjük, majd mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt 170 fokon készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
Amikor kihűl, deszkára borítjuk, meghintjük porcukorral, és ujjnyi vastagon felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

