Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás fánk recept

Mazsolás fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 2 dl tejföl
    • fél csomag sütőpor
    • 3 ek cukor
    • mazsola ízlés szerint
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákat vágunk a tésztából.

    Forró olajba mindkét oldalát szép világosra sütjük.

    Finom puha,kis bucik lesznek. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Mivel először készítettem, a mazsola mennyiségét nem tudtam, de dupla adag is elfért volna benne. Ne sajnáljuk bele a mazsolát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá