Mazsolás fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- fél csomag sütőpor
- 3 ek cukor
- mazsola ízlés szerint
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákat vágunk a tésztából.
Forró olajba mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Finom puha,kis bucik lesznek. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Tipp:
Mivel először készítettem, a mazsola mennyiségét nem tudtam, de dupla adag is elfért volna benne. Ne sajnáljuk bele a mazsolát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »