Mazsolás fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek cukor
  • mazsola ízlés szerint
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákat vágunk a tésztából.

Forró olajba mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Finom puha,kis bucik lesznek. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

Tipp:

Mivel először készítettem, a mazsola mennyiségét nem tudtam, de dupla adag is elfért volna benne. Ne sajnáljuk bele a mazsolát.