Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mazsolás csomók recept

Mazsolás csomók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 16 darabhoz

    • 500 g liszt
    • 2 tk porcukor
    • 0,5 tk só
    • 1 kk fahéj
    • 10 dkg mazsola
    • 6 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • kenéshez a tetejére 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Egy nagy tálba lisztet szitálunk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a fahéjat, cukrot, mazsolát és a sót. Egy lábasba tejet langyosítunk, addig amíg a vaj el nem olvad (ne legyen forró, ha az lenne várj, amíg langyos lesz. A túl forró folyadék megöli az élesztő gombákat és nem fog megkelni a tésztád!), majd a vajas- tejet hozzáöntjük a lisztes keverékhez és alaposan kidolgozzuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.

    Letakarva meleg helyen 20 percet pihentetjük, majd finoman átgyúrjuk, így távoznak a felesleges légbuborékok. 16 egyenlő részre vágjuk. 20 cm-es rudakat sodrunk és egy laza csomót kötünk rájuk.
    2013-10-026
    A csomócskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Újabb 15 percet pihentetjük őket.

    Felvert tojással, vagy vízzel lekenjük és előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hűtjük és porcukorral hintjük.

    Finom, omlós marad másnapra is, így akár az uzsonna zacskóba is rejthetünk néhányat a gyerkőcöknek :)
    Csomózzatok ti is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá