Márvány szelet recept

Hozzávalók:
Lapok:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 16 dkg zsír
- kevés tej, vagy tejföl
Krémhez:
- 35 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter forró tej
- 20 dkg vaj
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Erezet:
- 2 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 ek víz
Elkészítése:
Lap anyagait összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk.
A krém elkészítése:
35 dkg cukrot megpirítunk, 3 ek lisztet szórunk rá, és állandó keverés mellett 1/2 liter forró tejet öntünk hozzá, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt kikeverjük a vajjal, majd megtöltjük vele a lapokat.
A mázelkészítése:
15 dkg porcukrot, 3 tojás fehérjével kemény habbá verünk, és a tészta tetejére kenjük.
Díszítés:
2 ek. cukrot 1 ek. kakaóval, és 1 ek vízzel felfőzzük és erezetet csurgatunk a tetejére.
Viszonylag frissen szeleteljük, hogy ne törjön.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »