Márvány szelet recept
Hozzávalók:
Lapok:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 16 dkg zsír
- kevés tej, vagy tejföl
Krémhez:
- 35 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter forró tej
- 20 dkg vaj
Mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Erezet:
- 2 ek cukor
- 1 ek kakaó
- 1 ek víz
Elkészítése:
Lap anyagait összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk.
A krém elkészítése:
35 dkg cukrot megpirítunk, 3 ek lisztet szórunk rá, és állandó keverés mellett 1/2 liter forró tejet öntünk hozzá, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt kikeverjük a vajjal, majd megtöltjük vele a lapokat.
A mázelkészítése:
15 dkg porcukrot, 3 tojás fehérjével kemény habbá verünk, és a tészta tetejére kenjük.
Díszítés:
2 ek. cukrot 1 ek. kakaóval, és 1 ek vízzel felfőzzük és erezetet csurgatunk a tetejére.
Viszonylag frissen szeleteljük, hogy ne törjön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

