Mákos-túrós kelt rétes recept

Elkészítése:
A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és a maradék tejet hozzáadjuk az élesztőhöz, és tésztát dagasztunk. Ez a tészta lágyabb lesz a fánk tésztánál.
A tésztát lefedve, meleg helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és 3 cipót formálunk. Nem gyúrjuk át! Még 10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrót és a cukrot összekeverjük. A tejföllel elkeverjük a tojást.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük,olajjal lekenjük, és szép vékonyra kihúzogatjuk. Széleit leszedjük.
Olajjal, majd tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a fele túrót rászórjuk. A két szemközti oldalával feltekerjük úgy, hogy egymás felé nézzen! Olajjal kikent tepsibe tesszük. A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.
A másik cipónál is így járunk el. A mákosnál is ez az elkészítési mód, csak túró helyett mák kerül.
A tepsiben még fél órát kelesztjük. Szemmel láthatóan szépen feljön.
Végül 190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom rétes, ajánlom szeretettel.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »