Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-túrós kelt rétes recept

Mákos-túrós kelt rétes
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg finomliszt
    • 6 dl langyos tej
    • 7,5 dkg friss élesztő
    • 1 tk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk cukor

    A töltelékhez:

    • 30 dkg tehéntúró
    • 1 ek cukor
    • 6 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukrozott, darált mák

    A rétes kenéséhez:

    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és a maradék tejet hozzáadjuk az élesztőhöz, és tésztát dagasztunk. Ez a tészta lágyabb lesz a fánk tésztánál.

    A tésztát lefedve, meleg helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.

    Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és 3 cipót formálunk. Nem gyúrjuk át! Még 10 percig letakarva pihentetjük.

    Közben a túrót és a cukrot összekeverjük. A tejföllel elkeverjük a tojást.

    Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük,olajjal lekenjük, és szép vékonyra kihúzogatjuk. Széleit leszedjük.

    Olajjal, majd tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a fele túrót rászórjuk. A két szemközti oldalával feltekerjük úgy, hogy egymás felé nézzen! Olajjal kikent tepsibe tesszük. A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.

    A másik cipónál is így járunk el. A mákosnál is ez az elkészítési mód, csak túró helyett mák kerül.
    A tepsiben még fél órát kelesztjük. Szemmel láthatóan szépen feljön.

    Végül 190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
    Nagyon finom rétes, ajánlom szeretettel.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá