Mákos-túrós kelt rétes recept

Elkészítése:
A lisztet a sóval és a tojással elkeverjük. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos tejben felfuttatjuk. A megkelt élesztőt és a maradék tejet hozzáadjuk az élesztőhöz, és tésztát dagasztunk. Ez a tészta lágyabb lesz a fánk tésztánál.
A tésztát lefedve, meleg helyen kb. fél óra alatt megkelesztjük.
Ekkor lisztezett deszkára borítjuk, és 3 cipót formálunk. Nem gyúrjuk át! Még 10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrót és a cukrot összekeverjük. A tejföllel elkeverjük a tojást.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk, liszttel meghintjük. Az első cipót a közepére tesszük,olajjal lekenjük, és szép vékonyra kihúzogatjuk. Széleit leszedjük.
Olajjal, majd tojásos tejföllel meglocsoljuk, és a fele túrót rászórjuk. A két szemközti oldalával feltekerjük úgy, hogy egymás felé nézzen! Olajjal kikent tepsibe tesszük. A tetejét olajjal, majd tojásos tejföllel lekenjük.
A másik cipónál is így járunk el. A mákosnál is ez az elkészítési mód, csak túró helyett mák kerül.
A tepsiben még fél órát kelesztjük. Szemmel láthatóan szépen feljön.
Végül 190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom rétes, ajánlom szeretettel.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »