Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos koszorú recept

Mákos koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg darált mák
    • 1 mk só
    • 10 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
    • kézmeleg tej
    • 4 dkg vaj

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek szemes mák

    Elkészítése:

    A lisztet az élesztővel, darált mákkal összekeverjük egy kelesztőtálban, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojás sárgákat és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem lágy tésztát kapjunk (kb 2 dl) és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, hüvelykujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, majd hármat vékonyra kisodrunk és összefonunk, koszorú formára alakítjuk. Az összessel így járunk el.

    Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, tojásfehérjével lekenjük és megszórjuk mákkal. Utána újból kelesztjük és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá