Mákos koszorú recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A lisztet az élesztővel, darált mákkal összekeverjük egy kelesztőtálban, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojás sárgákat és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem lágy tésztát kapjunk (kb 2 dl) és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, hüvelykujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, majd hármat vékonyra kisodrunk és összefonunk, koszorú formára alakítjuk. Az összessel így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, tojásfehérjével lekenjük és megszórjuk mákkal. Utána újból kelesztjük és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.