Mákos koszorú recept

Elkészítése:
A lisztet az élesztővel, darált mákkal összekeverjük egy kelesztőtálban, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojás sárgákat és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem lágy tésztát kapjunk (kb 2 dl) és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, hüvelykujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, majd hármat vékonyra kisodrunk és összefonunk, koszorú formára alakítjuk. Az összessel így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, tojásfehérjével lekenjük és megszórjuk mákkal. Utána újból kelesztjük és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »