Mákos guba recept
Hozzávalók:
- 5 kifli
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 2 dl tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g darált mák
- 1/4 csomag vaj
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.
A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.
Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.
Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

