Mákos guba recept

Hozzávalók:
- 5 kifli
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 2 dl tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g darált mák
- 1/4 csomag vaj
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.
A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.
Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.
Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »