Mákos guba recept

Hozzávalók:
- 5 kifli
- 200 g főzőtejszín vagy tejföl
- 2 dl tej
- 50 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g darált mák
- 1/4 csomag vaj
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Elkészítése:
A tejet, a cukorral elkevert vaníliás cukrot addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük és kihűlni hagyjuk.
A kiflit felszeleteljük vagy egyforma darabokra tépkedjük. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
Ha a cukros, tejes, tejszínes keverék kihűlt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és jól összekeverjük.
Egy sütőtál vagy jénai aljára kiflit teszünk, megöntözzük a cukros keverékkel, majd újabb kifliréteget rakunk, amit ismét leöntünk.
Az így összeállított gubára rámorzsoljuk a vajat, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tálaláskor megöntözhetjük vaníliasodóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »