Mákos bejgli recept
Elkészítése:
A cukrot és a mákot összekeverjük a citrom reszelt héjával, és 2 ek citromlével. Kis fahéjjal ízesítjük. Annyi forró tejet adunk hozzá, hogy összeálljon, majd hagyjuk kihűlni.
1 kg lisztet elmorzsolunk 50 dkg vajjal. Megfuttatjuk a cukros, langyos tejben az élesztőt. A 2 egész tojást, és 4 sárgáját elkeverjük a tejföllel. Mindent hozzáadunk a liszthez, és addig gyúrjuk, míg el nem válik a tál falától. 10-15 percig pihentetjük.
5 egyenlő cipóra osztjuk a tésztát. Egyenként kinyújtjuk lisztezett deszkán, és megkenjük a töltelék 1/5-ével, majd feltekerjük. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük tejfölös tojással.
Villával megszurkáljuk, hogy ne repedjen ki. 180-200 fokos sütőben (nem kell előmelegíteni!!!) sütjük. Ha már aranybarna a teteje, és kicsit ropogós a tésztája akkor jó.
Tipp:
Kihűlve szeletelhető, egy kis porcukorral tálalva még mutatósabb!
A mákos bejgli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 42 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

