Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás torta recept

Máglyarakás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 7 kifli
    • 15 dkg margarin
    • 1 l tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 3 ek baracklekvár
    • 4 édes alma
    • csipet só
    • 3 kk őrölt fahéj
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és szeleteljük vékonyra. Szórjuk meg fahéjjal, és 5 dkg margarinon pároljuk meg.

    A kifliket karikázzuk fel, rakjuk őket egy magas falu tálba. Forraljuk fel a tejet, keverjük össze a négy tojássárgájával, a cukor felével, a megmaradt margarinnal (olvasztva), és forraljuk össze. Locsoljuk a kiflikre.

    A margarinnal kikent tortaformát szórjuk meg zsemlemorzsával, rakjuk bele a kiflik felet, rá az almákat, és borítsuk be a maradék kiflivel. Kevés vízzel keverjük össze a lekvárt, kenjük a kiflik tetejére. Süssük 180 fokon 30 percig.

    Verjük habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, közben adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már kemény, hozzákeverünk 1 ek lekvárt. Simítsuk a sütire, és pirosodásig süssük.

    Ha kész, hagyjuk a sütőben kb. 20 percig, akkor nem esik össze a hab.

    A máglyarakás torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 177 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 26 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá