Máglyarakás torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és szeleteljük vékonyra. Szórjuk meg fahéjjal, és 5 dkg margarinon pároljuk meg.
A kifliket karikázzuk fel, rakjuk őket egy magas falu tálba. Forraljuk fel a tejet, keverjük össze a négy tojássárgájával, a cukor felével, a megmaradt margarinnal (olvasztva), és forraljuk össze. Locsoljuk a kiflikre.
A margarinnal kikent tortaformát szórjuk meg zsemlemorzsával, rakjuk bele a kiflik felet, rá az almákat, és borítsuk be a maradék kiflivel. Kevés vízzel keverjük össze a lekvárt, kenjük a kiflik tetejére. Süssük 180 fokon 30 percig.
Verjük habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, közben adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már kemény, hozzákeverünk 1 ek lekvárt. Simítsuk a sütire, és pirosodásig süssük.
Ha kész, hagyjuk a sütőben kb. 20 percig, akkor nem esik össze a hab.
A máglyarakás torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »