Máglyarakás torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 kifli
  • 15 dkg margarin
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 3 ek baracklekvár
  • 4 édes alma
  • csipet só
  • 3 kk őrölt fahéj
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és szeleteljük vékonyra. Szórjuk meg fahéjjal, és 5 dkg margarinon pároljuk meg.

A kifliket karikázzuk fel, rakjuk őket egy magas falu tálba. Forraljuk fel a tejet, keverjük össze a négy tojássárgájával, a cukor felével, a megmaradt margarinnal (olvasztva), és forraljuk össze. Locsoljuk a kiflikre.

A margarinnal kikent tortaformát szórjuk meg zsemlemorzsával, rakjuk bele a kiflik felet, rá az almákat, és borítsuk be a maradék kiflivel. Kevés vízzel keverjük össze a lekvárt, kenjük a kiflik tetejére. Süssük 180 fokon 30 percig.

Verjük habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, közben adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már kemény, hozzákeverünk 1 ek lekvárt. Simítsuk a sütire, és pirosodásig süssük.

Ha kész, hagyjuk a sütőben kb. 20 percig, akkor nem esik össze a hab.