Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej kuglóf recept

Madártej kuglóf
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5-6 ek baracklekvár (folyós)
    • 8 dl tej

    Elkészítése:

    Kivajazunk egy kuglófformát.

    Szétválasztjuk a tojásokat. A tojás sárgákat 5 ek cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejet melegítjük és apránként hozzákavarjuk a habos tojás sárgákat. Sűrűsödésig kevergetjük, ügyelve, hogy ki ne csapódjon a tojás sárgája. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről és a tálaló edénybe öntjük.

    Egy nagyobb edénybe (amibe belefér a kuglófforma) egy-két liter vizet felteszünk forrni.

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé belekanalazzuk a lekvárt és úgy fejezzük be a habverést. A habot a kikent kuglófformába simítjuk, majd beleállítjuk a forrásban lévő vízbe. Lefedjük fedővel és időnként a fedőt megtöröljük a lecsapódott párától. A gőzben a habot tűpróbáig “főzzük” (5-7perc).

    A megfőtt habot az előzőleg elkészített sodóra öntjük. A maradék cukorból karamellt készítünk és rácsorgatjuk a habra.

    Szeleteket vágunk és szedünk rá mártást!

    Tipp:

    Szerintem bonyolultnak tűnik az elkészítés, de a hagyományos galuskák főzésénél nem nehezebb, és több időt sem vesz igénybe.
    A baracklekvár lehetőleg házi legyen és kissé folyós. Nem baj ha darabos.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá