Madártej recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1,5 l tej
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 cs vaníliacukor
- 12 dkg porcukor
- Csipetnyi só
Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, egy csipetnyi sót, majd az egészet kemény habbá verjük. 1,5 liter vizet felforralunk. A kemény habot teáskanállal az enyhén lobogó vízbe szaggatjuk. Az egyik oldalát kb. 2-3 másodpercig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 2-3 másodpercig főzzük. A megfőtt galuskát lecsöpögtetve egy tálcára szedjük. A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot 2 dl tejhez adjuk és simára keverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Mikor ez felforrt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pudingos tejet. Visszatéve folytonos kevergetéssel újból felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült öntetet üvegtálba öntjük, majd a galuskákat rápakolgatjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »