Madártej

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db tojásfehérje
  • 1,5 l tej
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 cs vaníliacukor
  • 12 dkg porcukor
  • Csipetnyi só

Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, egy csipetnyi sót, majd az egészet kemény habbá verjük. 1,5 liter vizet felforralunk. A kemény habot teáskanállal az enyhén lobogó vízbe szaggatjuk. Az egyik oldalát kb. 2-3 másodpercig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 2-3 másodpercig főzzük. A megfőtt galuskát lecsöpögtetve egy tálcára szedjük. A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot 2 dl tejhez adjuk és simára keverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet is. Mikor ez felforrt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pudingos tejet. Visszatéve folytonos kevergetéssel újból felforraljuk, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült öntetet üvegtálba öntjük, majd a galuskákat rápakolgatjuk.

Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!!!