Madártej recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.
A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük. Ha a tej forr, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérje habot. Pár percig főzzük, majd kis edényekbe szedjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a tejbe csorgatjuk lassan, fokozatosan. Már nem szabad forralni, mert akkor a tojás megfő és csomós lesz. Az a legjobb, ha levesszük a tűzről és úgy keverjük bele a tojásokat.
Az elkészült tejsodót a habokra öntjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.