Madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 6 ek cukor a tojások fehérjéhez
  • 3 ek cukor a tojások sárgájához

Elkészítése:

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.

A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük. Ha a tej forr, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérje habot. Pár percig főzzük, majd kis edényekbe szedjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a tejbe csorgatjuk lassan, fokozatosan. Már nem szabad forralni, mert akkor a tojás megfő és csomós lesz. Az a legjobb, ha levesszük a tűzről és úgy keverjük bele a tojásokat.

Az elkészült tejsodót a habokra öntjük. Jól lehűtve tálaljuk.