Madártej recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl tej (hideg)
Elkészítése:
Az 1 l tejet felforralom. A tojás sárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverem. A forralt tejbe öntöm a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralok rajta.
A tojás fehérjét a maradék cukorral felverem kemény habbá. A kemény habot sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanállal halmokban kiadagolom. A sütőt bemelegítem 190 fokra. 5-10 percig sütöm, amíg halvány barna lesz a tetejük.
Poharakba öntöm a pudingos masszát, a habot a tetejükre adagolom. Amikor kihűlt hűtőbe teszem tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

