Madártej recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 tasak vaníliás pudingpor
- 1 dl tej (hideg)
Elkészítése:
Az 1 l tejet felforralom. A tojás sárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverem. A forralt tejbe öntöm a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralok rajta.
A tojás fehérjét a maradék cukorral felverem kemény habbá. A kemény habot sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanállal halmokban kiadagolom. A sütőt bemelegítem 190 fokra. 5-10 percig sütöm, amíg halvány barna lesz a tetejük.
Poharakba öntöm a pudingos masszát, a habot a tetejükre adagolom. Amikor kihűlt hűtőbe teszem tálalásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »