Madártej

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej (hideg)

Elkészítése:

Az 1 l tejet felforralom. A tojás sárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverem. A forralt tejbe öntöm a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralok rajta.

A tojás fehérjét a maradék cukorral felverem kemény habbá. A kemény habot sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanállal halmokban kiadagolom. A sütőt bemelegítem 190 fokra. 5-10 percig sütöm, amíg halvány barna lesz a tetejük.

Poharakba öntöm a pudingos masszát, a habot a tetejükre adagolom. Amikor kihűlt hűtőbe teszem tálalásig.