Libazsíros kiflik recept

Elkészítése:
A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, és elkezdjük dagasztani, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a megolvasztott zsírt. (Ha szükséges, 1-2 ek tejjel lazíthatjuk, nekem még kellett hozzá, mert keménynek találtam a tésztát.)
Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
8 cikkre vágjuk. A szeletek szélesebb részétől kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, ez kb. 20 perc
A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással.
180 fokon, hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Régen sütöttem kiflit, ezért ma sorra került. A Márton naphoz igazodva libazsírral készült. Remek uzsonna lett belőle egy kis tojásos libatepertőkrém és egy kevés karikára vágott lila hagyma társaságában.
A libazsíros kiflik kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »