Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libazsíros kiflik recept

Libazsíros kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 2 csapott kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej (+2 ek szükség esetén)
    • 1 tk cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg libazsír

    Tetejére:

    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk felfutni.
    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
    Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, és elkezdjük dagasztani, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a megolvasztott zsírt. (Ha szükséges, 1-2 ek tejjel lazíthatjuk, nekem még kellett hozzá, mert keménynek találtam a tésztát.)

    Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
    8 cikkre vágjuk. A szeletek szélesebb részétől kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk őket.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
    Letakarva addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, ez kb. 20 perc

    A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással.

    180 fokon, hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    Tipp:

    Régen sütöttem kiflit, ezért ma sorra került. A Márton naphoz igazodva libazsírral készült. Remek uzsonna lett belőle egy kis tojásos libatepertőkrém és egy kevés karikára vágott lila hagyma társaságában.

    A libazsíros kiflik kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 304 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 41 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá