Levendulaszirup recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy marék szárított levendulavirág
- 20 dkg cukor
- 10 dkg méz
Elkészítése:
A szárított levendulavirágot fél liter forró vízzel leforráztam és lefedve egy éjszakán át ázni hagytam.
Másnap tűzre tettem és kb a feléig beforraltam. Ekkor tettem bele a cukrot és még kevés ideig együtt forraltam, majd elzártam a gázt és mikor már picit hűlt a méz is belekerült.
Mély intenzív színe lett. Aki világosabban szereti, facsarhat bele citromlevet. Száraz borhoz, fagyinak öntetként, sütibe belekeverve kiváló kísérő. Nyugtatja a testet lelket, igazi aromabomba!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »