Levendulaszirup recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy marék szárított levendulavirág
- 20 dkg cukor
- 10 dkg méz
Elkészítése:
A szárított levendulavirágot fél liter forró vízzel leforráztam és lefedve egy éjszakán át ázni hagytam.
Másnap tűzre tettem és kb a feléig beforraltam. Ekkor tettem bele a cukrot és még kevés ideig együtt forraltam, majd elzártam a gázt és mikor már picit hűlt a méz is belekerült.
Mély intenzív színe lett. Aki világosabban szereti, facsarhat bele citromlevet. Száraz borhoz, fagyinak öntetként, sütibe belekeverve kiváló kísérő. Nyugtatja a testet lelket, igazi aromabomba!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »